Tort de Mere


Ingrediente Tort de mere:
  • 3 mere mari
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri de unt topit
  • 1 3/4 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana de unt
  • 3/4 cana zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2/3 cana lapte
  • 1 cana mere razalite(optional) pentru un gust mai puternic de mere in blat
Incalziti cuptorul.
Amestecati merele taiate felii cam de 1 cm grosime cu zaharul brun, scortisoara si untul.
Ungeti forma de tort cu unt, si asezati merele in ea.
Apoi mixati bine zaharul cu untul (pentru blat) si apoi adaugati restul ingredientelor pentru blat.
Turnati mixul peste mere si da-ti la cuptor.
Coaceti cam 55 de minute cu focul la jumatate. Apoi incercati cu un cutit daca e gata. Daca cutitul iese curat tortul e facut.
Introarceti tortul pe o farfurie si lasti-l asa cam 5 minute. Apoi ridicati tava.
Apoi se orneaza cu ciocolata, frisca, dupa preferinte

Un comentariu:

Anonim spunea...

sunt curioasa ce mare restaunran are aceasta reteta in meniu?:)