Iahnie de fasole

300 g fasole boabe, 2 cepe, 1 morcov, 100 g bulion,5 linguri ulei, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, marar, patrunjel, 2 foi dafin, sare, piper
Ingrediente iahnie de fasole:
Modul de preparare a retetei:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de
fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert.
Se toaca ceapa si morcovul si se calesc. Se adauga bulionul si o lingurita de boia si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, se adauga acest amestec peste fasole, se pune piperul, frunzele de dafin si se da la cuptor inca aproximativ 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara iahnia de fasole cu patrunjel si marar tocat si se acopera.

Niciun comentariu: