Ciorba de perisoare

Ingrediente: 650g carne tocata de porc, 100g orez2 linguri ulei1 ou crud, Sare dupa gust, 500ml bulion, 3 litrii apa aproximativ, 1 morcov, 1 pastranac, 130 g telina, 1 ceapa, Sare si piper dupa gust, Ulei pentru calit,Patrunjel proaspat pentru adaugat la servire
Preparare: Curatam si spalam zarzavaturile
Taiem cubulete mici toate zarzavaturile
Curatam ceapa si o taiem marunt
Carnea tocata o punem intr-un castron incapator
Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul
Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena
Din compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palme
Intr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minute
Adaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocot
Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute
Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt

Niciun comentariu: