Ciorba de burta


Ingrediente: 1,5 kg burta semifiarta, 500 gr ciolan, 1 telina, 2 morcovi, 1  pastranac, 1 legatura patrunjel, 3 cepe, 10 ml otet, 8-10 galbenus, 500 gr smantana, sare

Preparare: se pune intr-o oala aproximativ 7 litri apa, se adauga morcovul, pastarnacul, telina, ceapa si ciolanul se pun la fiert se ia spuma in mod constant  si se lasa pana se fierb bine legumele. Se scot legumele si adaugam burta taiata dupa preferinte si se pune din nou la fiert pana se fierbe burta. Intr-un castron amestecam smantana, usturoiul si galbenusurile pana se omogenizeaza. Dam ciorba de pe foc si adaugam compozitia din castron treptat amestecand in oala de ciorba pentru a se omogeniza. Dupa preferinta se adauga cateva linguri de otet si gogosar de la otet taiat marunt. In farfurie se presara putin patrunjel

Niciun comentariu: