Ciorba de vacuta

500 g antricot sau muschiulet de vaca; 1 rasol mare cu maduva; 2 rosii; 2 linguri pasta de tomate; 2-3 cartofi; 1 ceapa; albitura; 1 telina mica (100g); 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 1 lingura de leustean verde, tocat; 4 cuburi concentrat de vaca; 2 linguri concentrat de bors; 3 colacei de fidea; 3 litri de apa; sare si piper dupa gust.
Ingrediente:
Preparare ciorba de vacuta: Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati
spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.
Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, concentratul de vaca, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana.
Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa, albitura, morcovul, telina, concentratul de vaca, rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute.
Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper).
Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.

Niciun comentariu: