Drob de miel


 Ingrediente drob de miel :organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapa verde
4 fire de usturoi verde
3-4 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
1 prapure sau pesmet
sare si piper
2-3 oua fierte


Preparare drob de miel :
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati mici, se curata de pielite.
Se lasa 10 minute in otet diluat cu apa sa iasa orice eventual miros
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana)
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine
Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet
Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic

Niciun comentariu: