
Ingrediente: 650g carne tocata de porc, 100g orez2 linguri ulei1 ou crud, Sare dupa gust, 500ml bulion, 3 litrii apa aproximativ, 1 morcov, 1 pastranac, 130 g telina, 1 ceapa, Sare si piper dupa gust, Ulei pentru calit,Patrunjel proaspat pentru adaugat la servire
Preparare: Curatam si spalam zarzavaturileTaiem cubulete mici toate zarzavaturileCuratam ceapa si o taiem maruntCarnea tocata o punem intr-un castron incapatorAdaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oulCondimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogenaDin compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palmeIntr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minuteAdaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocotCand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minuteCand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu